VISIE na afschaf voordelen/premies

Vizie na de afschaf van 40% BELAST voordeel en na het herleiden vd GSC tot 0 euro/1000kWh, wat nu?
De federale overheid schaft vanaf 2013 de fiscale aftrek voor energiebesparende investeringen af, uitgezonderd voor de isolatie.
Dit lazen en hoorden we in alle nieuwsberichten. Ook onze sector wordt hierdoor getroffen. Uiteraard zorgt dit voor heel wat onrust bij onze klanten en bij alle mensen die nu of in de toekomst wensen te investeren in zonnepanelen, warmtepompen of hoogrendement ketels.

Toch zijn wij van Bear Systems niet ongerust omdat in onze visie, zelfs het weglaten van deze aftrek geen reden is om niet te investeren in groene energie.
Wat jarenlang een financieel winstgevende investering was voor de klant (en nu ook nog in mindere mate zal zijn) zal zich nu bewegen in de richting van een zeer bewuste rendabele investering in een duurzame en ecologische technologie, m.a.w. denk driemaal na voordat U investeert en maak geen overhaaste premie/subsidie-beslissingen.
Het is net deze afschaffing die ons sterkt in onze filosofie om onafhankelijk te worden van politieke beslissingen, economische markten en financiële winstbelangen. Investeren in zonne-energie is onafhankelijk worden van de energiemarkt en is het heft in eigen handen nemen.
U kunt dit doen, maar dan wel met de betere duurzame producten, zodat U toch nog een hoog rendement haalt uit Uw doordachte investering.

De keuze van een "eigenverbruik/self-use" systeem met batterijen is hierbij een doordachte evidente oplossing.