Eco visie

 
De tijd dat ecologisch werken en meerkost bijna synoniem waren , is volledig voorbij. Het woord ecologisch is overigens niet volledig genoeg. Wie ecologisch denkt, zal daarbij altijd in de eerste plaats denken aan meehelpen aan een beter milieu. En dat klopt uiteraard. Maar wat het daarenboven betekent, is dat we er ook onze gezondheid mee vooruit helpen. Minder dieselwagens betekent bijvoorbeeld minder roetuitstoot en dus minder luchtvervuiling en dat betekent op zich ook minder doden en ziektes ten gevolge van die luchtvervuiling.
In de bouwsector begint men nu ook stilaan in te zien dat je niet ongestraft een woning kan volproppen met giftige lijmen, verven, bindmiddelen, isolatiematerialen, kunststoffen, etc. . Zo worden bijvoorbeeld PVC buizen in ventilatie en loodgieterij steeds meer geweerd, ondermeer vanwege de kankerverwekkende weekmakers. Ook de lijmen in samengestelde houtplaten (OSB3, IKEA meubels, …) worden meer en meer geweerd. Het merendeel van de verven zijn nu verplicht oplosmiddelvrij, hoewel er in de praktijk vaak nog een klein percentage oplosmiddel in zit en de kleurstoffen helemaal niet ecologisch of ongezond zijn.
Maar de alternatieven zijn er. Vandaag kan je probleemloos verven kopen in alle mogelijke (RAL)kleuren, volledig op plantaardige basis gemaakt ( zoals Galtane). Ook voor tapijten of ander textiel, lijmen en siliconen, kunststoffen allerhande en andere producten vind je nu steeds makkelijker ecologische alternatieven. Labels als FSC, PEFC, Cradle2cradle (C2C), Leed, het VIBE-label, NaturePlus, der Blaue Engel, enz. bieden de aannemer en de klant een garantie op echte ecologische produkten.
Hetzelfde geld voor de producten die wij aan onze klanten aanbieden. Wij werken uitsluitend met FSC of PEFC hout, Cradle2cradle gecertificeerde gipsplaten, natuurlijke verven, ecologische isolatiematerialen, enz.
Wij zijn rechtlijnig in ons ecologisch beleid en kiezen bewust voor de producten die onschadelijk zijn voor uw gezondheid en voor ons milieu en dit zonder in te boeten aan kwaliteit én zonder meerkost.
 

U krijgt van ons als klant de garantie dat wij met ecologisch verantwoorde materialen werken.

Voor meer informatie of een vrijblijvende prijsofferte: neem gerust contact met ons op.