Groendak

floradak

opbouw-floradakBij ons kunt u ook terecht voor de plaatsing van extensieve groendaken. Dit type groendak vergt minder draagkracht en onderhoud dan een intensief groendak en wordt het meest toegepast. Voor de plaatsing van een extensief groendak kiezen wij voor de iets duurdere, maar kwalitatief betere systemen van Floradak. Dit gepanteerd systeem dat in Duitsland ontwikkeld werd, werd in heel Europa al veelvuldig en met succes toegepast (o.a. bij Ecover, Nike, ..).

De systemen van Floradak zorgen o.a. voor een optimale verdeling van het regenwater doorheen de seizoenen en voorkomen dat er te veel of te weinig water in het groendak is opgeslagen. Zoniet zouden bij te veel water grassen en mossen de overhand krijgen en bij te weinig water het ganse groendak verdorren.

Met Floradak heeft u overigens de mogelijkheid om een verlengde garantie te verkrijgen op de begroeïing van uw groendak.

IMG 0197-300x200Bij Bvba Maréchal-Dewolf kunt u rekenen op verregaande kennis m.b.t. de eisen die gesteld worden aan groendaken zoals windbelasting, correcte opbouw en dikte’s van het substraat, controle van de bestaande dakafdichting, preventie tegen wortelschade, compartimentering en alle wettellijke eisen of aanbevelingen die er vandaag bestaan omtrent de aanleg van een extensief groendak.

http://www.marechal-dewolf.be/groendaken/