Fam. Crombez Blankenberge
Fam. Debaere Blankenberge
Fam. Deceuninck St. Kruis Brugge
Fam. Declerck Oostende
Fam. Hennebert St. Andries Brugge
Fam. Haerinck Snellegem Jabbeke
Fam. Goudesoune Oostende
Fam. Janssens Westende
Fam. Maréchal Brugge
Fam. Maréchal St. Kruis
Fam. Neyt Oostkamp
Fam. Samaey De Haan
Fam. Vanhooren Ruddervoorde
Fam. Willems Brugge
Fam. Willems Westkapelle
Fam. Blomme Oostende
Fam. Jacobs Assebroek Brugge


Dit zijn enkele referenties met de hoogrenderende Mitsubishi-panelen.

DSC01438Oregon-Pine Holz

Een correcte versteviging van Uw dakconstructie = noodzaak aan de kust !

Turbulenties van de wind op daken kunnen behoorlijke krachten veroorzaken op en onder de volledige constructie. Vooral de PV’s aan de randen moeten grote krachten opvangen.
De middenbar van onze panelen verricht hier zeer goed werk ter bescherming van de cellen.  
Beschadigde cellen zorgen voor een minder (meestal onopvallend) rendement.

Dakhaken worden nooit rechtstreeks aan smalle noch brede dakkeepers of spanten bevestigd.
Geen rechtstreekse, potentiëel zwakke bevestiging van de dakhaken op de dakspanten (of die nu breed of smal zijn).
Onze manier van bevestigen garandeert een optimale spreiding van de krachten van de dakhaken op de dakconstructie, om zodoende uw installatie veilig te stellen tegen zware windstoten of andere zware (sneeuw)belastingen.

Uw installatie ligt minstens 25j op uw dak, u moet dus lange-termijn-visie-denken, u kiest dus voor DUURZAAMHEID met DAKVERSTEVIGING.
Indien men dit in beschouwing neemt verzekeren we u en mij een goede nachtrust.

Het gebruikte materiaal voor deze dakversteviging komt van gecertificeerde bedrijven in het bezit van het PEFC-label.
PEFC = Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes, is een wereldwijd erkend systeem.
Dit label is een controleketen certificaat CoC die U als klant de garantie geeft dat de impact die deze aankoop heeft op het milieu volledig is gecontroleerd en verantwoord d.m.v. actieve betrokkenheid bij duurzaam bosbeheer.
Is in België erkend als dusdanig.

Deze keuze is compleet ecologisch, want er is geen chemische behandeling waarover U zich al dan niet zorgen moet maken over de kwaliteit. Dit natuur product is veel minder geneigd om te splijten of te barsten door onze speciale kwalitatieve inox edelstaal type A2 houtschroeven.

Het spinthout van dit materiaal is minder gevoelig voor aantasting door blauwschimmel dan dat van vuren en grenen.

De te verwachten levensduur indien het hout is blootgesteld :
buiten, aan weer en wind zonder bescherming :  65 jaar, buiten, onder dak : 120 jaar.

Onze “valieze” planken, gebruikt als DAKVERSTEVIGING, komen dus uit een ecologisch verantwoord bosbeheersysteem: De Oregon Pine, welke hiervoor gebruikt, is tevens veel duurzamer dan de groen geïmpregneerde ‘brico, hubo en gamma’ planken.

Oregon Pine is dermate duurzaam dat deze gebruikt wordt in de scheepsbouw voor o.a. zeil scheepsmasten.

Wat is …. , Waarom Oregon Pine = http://www.oregon-online.nl/oregon-pine.html

Tot dusver de duurzaamheid onder Uw pannen, een noodzakelijke kwaliteit welke achteraf jammerlijk onzichtbaar verdwijnt onder die pannen.


De werking van PEFC-certificatie

Bij de PEFC-certificatie is er een nauwgezette controle van in het bos tot in de winkelrekken. Elke schakel in deze 'controleketen' dient in het bezit te zijn van een certificaat om het product te kunnen voorzien van het PEFC-label, de uiteindelijke garantie voor de klant. Het gaat hier dus om een gesloten, gecontroleerde keten.

Er worden twee soorten certificaten uitgereikt om de houtstromen te volgen van in het bos tot bij de consument: het certificaat voor het bos en het certificaat voor het bedrijf.


Boscertificaat
 

Boscertificatie

In eerste instantie worden de bossen gecertificeerd voor het duurzaam bosbeheer. Concreet betekent dit dat de boseigenaar zich engageert om zijn bos te beheren volgens een aantal strikte regels. In België tekent de boseigenaar een charter met 14 punten. Op regelmatige basis worden controles gedaan in de bossen om te zien of deze goed worden beheerd volgens de PEFC-principes. Deze controles gebeuren door onafhankelijke certificatie-instellingen.
Wie zich aan de regels houdt, kan zijn hout verhandelen onder het PEFC-label. Wie bij de controles niet voldoet, verliest het certificaat.
 
Certificaat voor bedrijven

Bedrijven die hout of papier verwerken, houden steeds meer rekening met een milieuvriendelijke en gecontroleerde herkomst van deze producten. Elk bedrijf in de houtkolom dient over een certificaat - het controleketencertificaat genoemd - te beschikken om hout of papier te mogen verhandelen met het PEFC-label. Het gaat hier dus zowel over bosuitbatingen, zagerijen, meubelmakers, houthandelaars en invoerders, papierfabrikanten, drukkers,...


Door het behalen van het controleketencertificaat garandeert het bedrijf enerzijds dat al het hout dat het verhandelt voortkomt uit legale houtkap. Anderzijds zorgt het ervoor dat de houtstromen afkomstig uit PEFC-gecertificeerde bossen gevolgd kunnen worden langsheen de verwerkingsketen. Een onafhankelijke certificatie-instelling komt jaarlijks langs in het bedrijf om te controleren of het bedrijf de procedures correct volgt.

Er is een explosieve groei van het aantal bedrijven dat een PEFC-controleketencertificaat behaalt. Deze trend zorgt uiteraard voor een uitbreiding van het aanbod. Denk maar aan papierwaren, meubels, bouwmaterialen, kinderspeeltuinen, parket,... Deze producten vindt u in de winkelrekken van doe-het-zelfzaken, warenhuizen, de speciaalzaken, maar ook meer en meer in de detailhandels. De bedrijven zetten dus hun beste beentje voor op vlak van duurzaam bosbeheer. Nu is het aan de consumenten om deze inspanningen aan te moedigen en te kiezen voor producten die het PEFC-label dragen!